Filer

Download DykInfo og pak den ud i en mappe og start DykInfo i mappen så startes DykInfo automatisk op med 43 linier og support af mus. Print virker også. Den DykInfo man starter er faktisk en vDos som gør at man kan køre DykInfo på en 64 bit computer. Lav eventuelt en genvej til til programmet og skift ikonen til det der ligger i mappen. Mappen med DykInfo kan godt ligge i skyen, bruger selv Onedrive.

Husk at DykInfo er et program lavet i 1992 og tiderne ikke var helt som nu. Alle positioner er Decca positioner i ED50 datum, GPS systemet som vi kender det blev først for alvor brugbart omkring 1996 for almindelige brugere. De positioner der er under GPS er også i ED50 datum og skal korrigeres en smule for at passe med vores dage WGS84. I Programmet kan man trykke F1 for hjælp og finde den hjælpe fil der hedder DATUM og læse hvordan man korrigere.

Decca95 er et lille Windows program der kan omregne Decca lanes til en almindelig position, ved du ikke hvad Decca lanes og radio kæder er, har du ikke brug for programmet. Mange gamle positioner, især fra fiskere, var i Decca lanes og det er lidt langhåret at regne dem om.

Poslogge har også noget med Decca at gøre. Man kan ikke præcist regne sig frem til en nøjagtig position ud fra Decca lanes. Det har noget at gøre med hvordan radio bølger bevæger sig over henholdsvis vand og land. Der er altid en stedfejl som kan være op til 500 meter men normalt meget mindre. Så da det blev annonceret at man ville lukke Decca systemet ned i Danmark skrev jeg et lille program som opsamlede datasæt med henholdsvis Decca og GPS positioner hver gang der kom en ny Decca position. Anders Clausen sejlede med programmet kørende når han var ude og sejle med Dana X. Det er mest Kattegat og Østersøen som der er dækket. Det er ikke data som normale har brug for.

DykInfo_GE er DykInfos databaser lagt over i .kml format så de kan bruges Google Earth og andre programmer.

Fpdb er også DykInfos databaser men lagt over i .mdb format for brug i Microsoft Access. Positionerne er _vist_ regnet om til WGS84 men jeg kan ærligt talt ikke huske det. De stammer fra et projekt hvor man på DykInfos hjemmeside kunne gennemgå positionerne så de kunne blive flyttet over i WGS84 format. Vi var 10-15 stykker der hakkede os igennem alle data.